Eau de parfum vrouwen

Eau de parfum

173 artikelen

Sorteer op

Mexico mi amor

Eau de parfum
Intensiteit

New York Fever

eau de parfum
Intensiteit

African Colors

Eau de parfum
Intensiteit

MELROSE PARADISE

eau de parfum
Intensiteit

TOSCANA VITA

eau de parfum
Intensiteit

Bombay Chic

eau de parfum
Intensiteit

Cuba Club

eau de parfum
Intensiteit

Bali Serenity

eau de parfum
Intensiteit

Marrakech Royal

eau de parfum
Intensiteit

BAHIA SAMBA

eau de parfum
Intensiteit

Ibiza Bohemia

eau de parfum
Intensiteit

Roma Eleganza

Eau de parfum 50 ml
Intensiteit

Yummy candy Intense

Eau de parfum 50 ml
Intensiteit

Yummy candy

Eau de parfum
Intensiteit

Bouquet d'amour Intense

Eau de parfum 50 ml
Intensiteit

Bouquet d'Amour

Eau de Parfum Glitters
Intensiteit

WONDERFUL INTENSE

Sprankelend Eau de Parfum 50 ml
Intensiteit

Wonderful

EAU DE PARFUM GELEID 30 ML
Intensiteit

Rose noire Intense

Eau de parfum 50 ml
Intensiteit

ROSE NOIRE

Eau de parfum
Intensiteit

Cœur à cœur Intense

Eau de parfum 50 ml
Intensiteit
Waarschuw mij
€ 19,95

Cœur à cœur

Eau de parfum
Intensiteit

Love Mood Intense

Eau de parfum 50 ml
Intensiteit

Love mood

Glitters Eau de Parfum
Intensiteit

Starnight Intense

Eau de Parfum glitter 50 ml
Intensiteit

Starnight

Eau de Parfum Glitters
Intensiteit

Monoi des iles

EAU DE PARFUM
Intensiteit

Monoi des iles

EAU DE PARFUM GLITTERY
Intensiteit
Produit Ajouté
Voir mon panier
Eau de parfum voor vrouwen

Met zijn uitgebalanceerde samenstelling en gevarieerde geuren is damesparfum een onmisbaar onderdeel van uw schoonheidsroutine.

Door zijn zachte bloemige, fruitige of zoete geuren te verspreiden, onthult het uw vrouwelijkheid en verfraait het uw dagelijks leven. Het ultieme charme-atribuut, damesparfum is verkrijgbaar in vele geuren die passen bij ieders smaak en karakter. Zonnig, sensueel, boeiend of vol vitaliteit, druk uw persoonlijkheid uit met een parfum dat bij u past!

Om uw zintuigen te prikkelen, biedt Adopt u een ruime keuze aan damesparfums, onder haar geparfumeerde producten die in Frankrijk zijn gemaakt en geproduceerd.

Het parfum, een concentraat van dagelijks plezier voor de vrouw

Het parfum heeft een unieke samenstelling die vele voordelen biedt: daarom wordt het door veel vrouwen gewaardeerd en dagelijks gedragen.

 

Wat is een parfum?

Een parfum is een subtiele mengeling van alcohol en aromatische stoffen (natuurlijk of synthetisch) waarvan de concentratie varieert tussen 15 en 20%, afhankelijk van de parfumeur en de gekozen essences. Dankzij zijn hoge olfactieve concentratie blijft het parfum de hele dag op de huid aanwezig.

 

Waarom kiezen voor een parfum?

Parfum is een uitstekend compromis tussen parfum, eau de toilette en eau de cologne. Hoewel het altijd zeer geconcentreerd is, maar minder duur dan parfum, laat parfum een langer blijvend geurspoor achter dan eau de toilette. Het geeft ook een krachtige basisnoot af die langzaam verdampt en zich aan de huid, kleding en haar hecht. Tot slot ademt deze geur een zachte geur uit vergeleken met een parfumextract dat soms te zwaar is voor gevoelige neuzen.

 

Waaruit bestaat een damesparfum?

Hoewel damesparfum zijn complexiteit op de huid onthult, heeft het niettemin een eigen samenstelling. Elk parfum wordt gecreëerd door professionele parfumeurs met hoogwaardige ingrediënten en volgens precieze regels.

 

De belangrijkste ingrediënten van parfum

Een kwaliteitsparfum wordt verkregen door de oplossing van natuurlijke geparfumeerde essences, meestal van plantaardige oorsprong, in alcohol. Het bestaat dus voor 50% tot 60% uit alcohol van 70 of 90 graden. De in parfumerie gebruikte alcohol is gedenatureerde alcohol (ook wel gedenatureerde ethanol genoemd), die is gemaakt om de smaak te veranderen en zo misbruik te voorkomen. Het staat in de ingrediëntenlijst van alle parfums vermeld als "alcohol denat" of "alcohol".

Essentiële oliën of andere synthetische aromatische ingrediënten vormen de rest van het parfum: ze staan in de ingrediëntenlijst vermeld als "linalool" en "geraniol". Sommige parfums bevatten ook glycerine, wat de agressiviteit van de alcohol vermindert en de essences van de geurige moleculen benadrukt.

 

De aromatische noten van parfum

Een parfum is opgebouwd uit drie aromatische noten die samen de geurpiramide vormen. Afhankelijk van hun moleculaire eigenschappen en vooral hun vluchtigheid, worden de grondstoffen van een parfum ingedeeld in topnoten, hartnoten of basisnoten. Het evenwicht van deze piramide bepaalt de persoonlijkheid van het parfum.

 

De topnoot

Dit is de geur die direct na het verstuiven van het parfum vrijkomt. Het verspreidt een vluchtige geur die snel verdampt. Meestal is het een frisse en groene geur, behorend tot de olfactieve familie van citrusvruchten. De topnoot kan ook bloemig of fruitig zijn.

 

De hartnoot

Minder intens dan de basisnoot, ontwikkelt de hartnoot zich over meerdere uren en vormt het kenmerkende aroma van een parfum. Houtachtige, gourmand- of muskusachtige tonen: het hart van het parfum straalt een weelderige geur uit. Het fungeert als tussenpersoon tussen de topnoot en de basisnoot.

 

De basisnoot

De hoofdrol van de basisnoot is om het parfum te fixeren, waardoor het langer blijft hangen en in de herinnering blijft. Het is een geur die meerdere dagen nodig kan hebben om volledig te verdampen. Over het algemeen zijn het houtachtige, weelderige en koperachtige noten die de rijkdom en weelde van het parfum onthullen. Hout, amber en vanille zijn de meest gebruikte geuren in de basisnoot.

 

Hoe kiest u een damesparfum?

Of het nu voor een cadeau of voor uzelf is, het is belangrijk om de belangrijkste geuren te kennen die vrouwen waarderen om u te helpen bij de keuze van uw parfum. Ontdek de geuren die het beste passen bij uw huidige wensen en persoonlijkheid, doordrenkt met heerlijke fruitige of frisse bloemengeuren.

 

De favoriete geuren van damesparfum

Ontdek de onmisbare geurfamilies voor een vrouwelijk en verleidelijk parfum.

 

Het bloemige parfum voor de elegante vrouw

Bloemige parfums omvatten een breed scala aan geuren waarvan het gemeenschappelijke kenmerk is dat ze worden geëxtraheerd uit de essence van een bloem. Hun delicate en omhullende geur geeft zachtheid en elegantie aan een parfum. Sommige parfums zijn soliflore, dat wil zeggen gemaakt van één enkele bloem, terwijl andere worden geproduceerd met een heel boeket bloemen.

Jasmijn, tuberoos, magnolia, osmanthus: witte bloemen, symbolen van vrouwelijkheid, staan centraal in damesparfums. Maar ook de betoverende geur van roos, de poederachtige noten van iris en de sensualiteit van orchidee zijn te vinden. Ten slotte zijn de frisheid van kersenbloesem, citroenbloesem en appelbloesem ook zeer gewild in damesparfums.

 

Het fruitige parfum voor de levendige vrouw

Fruitige parfums zijn erg populair bij vrouwen. In deze categorie is een grote verscheidenheid aan geuren te vinden die tal van olfactieve mogelijkheden bieden. Witte perzik, abrikoos en peer dompelen u onder in de heerlijke en zoete geuren van een boomgaard. Rode vruchten (aardbei, framboos, kers, zwarte bes) geven de geur over het algemeen sensualiteit.

 

Exotisme en reizen worden uitgenodigd in uw parfum dankzij de geuren van exotische vruchten zoals ananas, kokosnoot, passievrucht of lychee. Ten slotte brengen citrusvruchten (mandarijn, citroen) frisheid en originaliteit aan de samenstelling van een parfum. Fruitige noten worden vaak gecombineerd met houtachtige en bloemige geuren in damesparfum.

 

Het gourmand parfum voor de sensuele vrouw

Als u van zoet houdt, zijn de heerlijke en geruststellende geuren van marshmallow, karamel, pistache, vanille of slagroom iets voor u. Deze geuren, die doen denken aan kindertijd snoepjes, verschenen in de jaren 90. Deze heerlijke en regressieve geuren combineren perfect met bloemige (zoals jasmijn of roos) en vanilletonen om u terug te brengen naar de geuren van uw jeugd! De kracht van de warme en zoete noten van deze parfums maakt u even onweerstaanbaar als een snoepje.

 

Het houtachtige parfum voor de vrouw met karakter

Houtachtige parfums voor vrouwen zijn niet zonder karakter. Hoewel deze geurfamilie traditioneel wordt geassocieerd met mannenparfumerie, is ze niet uitgesloten van de samenstelling van damesparfums. Cederhout, eikenhout of een mengsel van verschillende exotische houtsoorten maken integraal deel uit van de meest geliefde geuren bij vrouwen. Houtachtige parfums kunnen worden verrijkt met citrusachtige, bloemige, fruitige of kruidige geuren, terwijl ze de diepte en intensiteit van hout behouden.

 

Het chypre parfum voor de mysterieuze vrouw

Chypre parfum is opgebouwd rond de vegetale akkoorden van eikenmos, bergamot, labdanum en natuurlijk patchouli. Deze tropische plant, gekweekt in Zuidoost-Azië, heeft oorspronkelijk geen geur. Het is dankzij het drogen en behandelen van de bladeren dat de iconische patchouligeur wordt gecreëerd. Na distillatie geeft de verkregen patchouli-essence een aardse geur af, maar ook een verfrissende kamferachtige geur.

Hoewel patchouli lange tijd de iconische geur van de jaren 70 was, is het vandaag de dag weer in de mode dankzij nieuwe combinaties met andere geurfamilies zoals citrusvruchten of exotisch fruit (ananas).

 

Het kruidige parfum voor de warme vrouw

Specerijen zoals saffraan, roze peper en vooral vanille worden gevonden in een groot aantal damesparfums. Vanille, de vrucht van een orchidee, is een belangrijk ingrediënt in damesparfums. Het mengt zich gemakkelijk met alle geurfamilies en complexiseert de geur door een warme en zoete kant aan de geparfumeerde oplossing toe te voegen. Bijvoorbeeld, vanille verwarmt een bloemig parfum en verzacht een oosterse geur. Gecombineerd met patchouli, straalt deze specerij grote sensualiteit uit. Ten slotte onthult de zoetheid van vanille zich in combinatie met snoepachtige geuren zoals karamel of marshmallow.

 

Welk parfum geef je aan een vrouw?

Voor haar verjaardag, de feestdagen, Moederdag of Valentijnsdag, weet je niet welk parfum je moet kiezen om de vrouw in je leven te plezieren? Kies voor een set van meerdere parfums: damespar

 

FAQ
 

Wat is het verschil tussen een eau de parfum en een eau de toilette? 
 

Eau de parfum en eau de toilette worden allebei gemaakt van parfumextract gemengd met alcohol. Het enige verschil is de concentratie van het parfum in de oplossing. 

 

Eau de toilette bevat meestal tussen de 6 en 12% parfumextract, terwijl eau de parfum tussen de 8 en 20% bevat. Hierdoor is de geur van eau de parfum intenser en blijft hij langer hangen op de huid dan eau de toilette.

 

Hoe breng ik een eau de parfum voor vrouwen aan?
 

Om eau de parfum goed aan te brengen, moet je een paar eenvoudige stappen kennen om ervoor te zorgen dat het zich gelijkmatig verspreidt en lang blijft zitten: 

Hydrateer je huid van tevoren om de geurmoleculen beter te kunnen absorberen;
Breng je eau de parfum aan op warme delen van je lichaam zoals je nek, nek, borstholte of polsen;
Verstuif je eau de parfum op 15 cm van je huid om de geur te verspreiden zonder een bedwelmende geur te creëren;
Doe een beetje eau de parfum op je kleding of haar, want deze materialen houden de geur langer vast;
Parfumeer jezelf een of twee keer per dag om de intensiteit van de geur te behouden, vooral als je eau de toilette, eau de cologne of een navulbare spray gebruikt.
 

 

Wat is de beste eau de parfum voor vrouwen?
 

Laat je verleiden door vanille, aanwezig in veel eau de parfums voor vrouwen. 

 


Ontdek alle andere Adopt assortimenten: Lichaamsverzorging, Gezichtsverzorging, Make-up.